Pasta carbonara

      Geen reacties op Pasta carbonara

 

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Recept printen Pin
Recept categorie: Pasta
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 30 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ¼ chilipeper
  • 100 gram pancetta
  • 100 gram doperwten
  • 3 ei
  • 1 dl room
  • 100 gram Pecorino
  • 400 gram spaghetti of linguine
  • Peper
  • Zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Stoom of blancheer de doperwten en spoel koud. Indien u de doperwten stoomt, doe dit dan 2 minuten op 100 ºC.
  • Snipper de ui, knoflook en de rode peper en fruit dit gedurende 3-5 minuten op laag vuur in olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes of reepjes pancetta toe, totdat de ui begint te karamelliseren.
  • Stoom of kook intussen de spaghetti of linguine volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd de pasta al dente.
  • Als de pasta bijna gaar is, haal dan de koekenpan met de pancetta van het vuur . Zet vervolgens de doperwten nog even op het vuur.
  • Meng de eidooiers met de room, peper en zout en voeg een paar lepels kookvocht toe.
  • Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe dit terug in de pan en voeg wat olijfolie toe, zodat de pasta niet gaat plakken.
  • Voeg de pancetta, kaas en het eimengsel toe en meng alle ingrediënten goed, zodat het mengsel mooi met de pasta is vermengd.
  • Laat het gerecht nog een paar minuten rusten en serveer het met nog wat extra geraspte kaas.

Tips / Opmerking

Serveer met wat rucola salade. Panchetta geeft dit gerecht een bijzondere smaak, maar u kunt ook voor bacon kiezen. Dit maakt het gerecht wat zouter