Pasta carbonara

      Geen reacties op Pasta carbonara

 

Pasta carbonara

Recept categorie Pasta
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 30 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ¼ rode chilipeper
  • 100 gram pancetta
  • 100 gram doperwten
  • 3 eidooiers
  • 1 dl room
  • 100 gram Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 400 gram spaghetti of linguine
  • Peper
  • Zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stoom of blancheer de doperwten en spoel koud. Indien u de doperwten stoomt, doe dit dan 2 minuten op 100 ºC.
  2. Snipper de ui, knoflook en de rode peper en fruit dit gedurende 3-5 minuten op laag vuur in olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes of reepjes pancetta toe, totdat de ui begint te karamelliseren.
  3. Stoom of kook intussen de spaghetti of linguine volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd de pasta al dente.
  4. Als de pasta bijna gaar is, haal dan de koekenpan met de pancetta van het vuur . Zet vervolgens de doperwten nog even op het vuur.
  5. Meng de eidooiers met de room, peper en zout en voeg een paar lepels kookvocht toe.
  6. Giet de pasta af en laat uitlekken. Doe dit terug in de pan en voeg wat olijfolie toe, zodat de pasta niet gaat plakken.
  7. Voeg de pancetta, kaas en het eimengsel toe en meng alle ingrediënten goed, zodat het mengsel mooi met de pasta is vermengd.
  8. Laat het gerecht nog een paar minuten rusten en serveer het met nog wat extra geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Serveer met wat rucola salade. Panchetta geeft dit gerecht een bijzondere smaak, maar u kunt ook voor bacon kiezen. Dit maakt het gerecht wat zouter