Pasta maken 2

      Geen reacties op Pasta maken 2

 

Pasta maken 2

Verse pasta kunt u het best maken van Italiaanse tarwebloem en de gewone Soubry 'voor alle doelen'. Italiaanse bloem geeft steviger pasta, mooier van kleur.
Met gewone, goede kwaliteit tarwebloem gaat het ook. 

Recept categorie Basisrecept, Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

 1. Houd een lege eierdop bij de hand.
  Laat het meel, de eieren en een scheutje olie eerst 15 seconden draaien in de keukenmachine.
  Wacht een paar tellen en laat daarna weer 15 seconden draaien.
  Het moet een kruimig mengsel worden.
  Steek uw hand in het kruim en voel.
  Als het te droog is, vul dan de lege eierdop onder de kraan met water en keer hem boven het kruim om.
  Laat de keukenmachine nog een paar rondjes draaien.
  Stort het kruim op een schone marmeren plaat en kneed het een paar minuten tot een bal. Draai die in de pastamachine tot vellen. Vouw het lapje eerst in drieën en haal dat op de kleinste stand een stuk of acht keer door de machine. Vouw het iedere keer opnieuw in drieën. Pas als het deeg zijdenzacht aanvoelt, kunt u de vellen stuk voor stuk tussen de rollen door laten glijden. Zodra de spaghetti beetgaar is gekookt, kunt u er een scheut koud water bij gieten om het kookproces te stoppen. Olie in het kookwater is niet nodig. Als u de pasta van te voren wilt koken, kunt u hem net beetgaar laten worden, afgieten en met koud water spoelen. Schep er dan met uw handen een beetje olie door en dompel de pasta voor het serveren 40 seconden in kokend water. 

 2. Laat alles, zoals boven beschreven, in de keukenmachine tot kruim draaien (niet tot een bal, dan is het te nat). Kneed het deeg tot een bal. Verdeel de deegbal in 3-4 stukken en haal die door de pastamachine, zoals boven beschreven. Hang de plakken te drogen over een deur of stoel waarover eerst een laken is gedrapeerd. Laat de plakken, als u er spaghetti of andere vormen van wilt snijden (plakken tot stand 8 door de machine), iets drogen. Om pappardelle te snijden (brede, golvende linten), vouwt u de linker- en rechterzijde van het pastavel naar binnen tot de uiteinden elkaar bijna raken. Herhaal deze handeling en klap het pakketje dicht. Snijd er met een speciaal kartelwieltje of grof kartelmes overdwars repen van. Schuif een pollepel onder de vouw en vouw de repen uit, zodat ze kunnen drogen. Serveer de pasta beetgaar gekookt, bijvoorbeeld met Italiaans roodlof (treviso). Om spaghettislierten fraai op het bord te presenteren, pakt u de vleesvork, wikkelt u ze al draaiend daaromheen en laat ze van de vork af glijden.

 3. Lekker met doperwtensaus.