Pasta met ansjovis en tomaatjes

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta met ansjovis en tomaatjes

 

Pasta met ansjovis en tomaatjes

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram broccoli
  • 300 gram farfalle vlinderpasta
  • 259 gram cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 ansjovis filets
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 flinke bos basilicum
  • 3 zongedroogde tomaten fijngehakt
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

  3. Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee.

  4. Giet de pasta en broccoli af.

  5. Verwarm de olijfolie met de ansjovisfilets en pers de knoflook erboven uit.

  6. Laat de vis langzaam oplossen en haal de pan van het vuur.

  7. Klop een dreesing van de witte wijnazijn met het oliemengsel.

  8. Was en hak de basilicum grof.

  9. Roer de basilicum en de gehakte tomaten door de dressing.

  10. Breng op smaak met de peper.

  11. Voeg de tomaatjes toe aan de pasta en roer de dressing erdoor.

Tips / Opmerkingen

Tip: bestrooi de pasta met geschaafde oude kaas

Wijnadvies: Villa Maria Bardolino, Italiaanse rode wijn