Pasta met ansjovis en tomaatjes

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta met ansjovis en tomaatjes

 

Print

Pasta met ansjovis en tomaatjes

Categorie Gerecht met vis, Pasta
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gram broccoli
  • 300 gram farfalle vlinderpasta
  • 259 gram cherrytomaatjes
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 ansjovis filets
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 flinke bos basilicum
  • 3 zongedroogde tomaten fijngehakt
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snij de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee.
  • Giet de pasta en broccoli af.
  • Verwarm de olijfolie met de ansjovisfilets en pers de knoflook erboven uit.
  • Laat de vis langzaam oplossen en haal de pan van het vuur.
  • Klop een dreesing van de witte wijnazijn met het oliemengsel.
  • Was en hak de basilicum grof.
  • Roer de basilicum en de gehakte tomaten door de dressing.
  • Breng op smaak met de peper.
  • Voeg de tomaatjes toe aan de pasta en roer de dressing erdoor.

Tips / Opmerkingen

Tip: bestrooi de pasta met geschaafde oude kaas
Wijnadvies: Villa Maria Bardolino, Italiaanse rode wijn