Pasta met kipbraadworst in pittige tomaten-ajvar saus

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta met kipbraadworst in pittige tomaten-ajvar saus

 

Pasta met kipbraadworst in pittige tomaten-ajvar saus

Pasta met kipbraadworst in pittige tomaten-ajvar saus

Een Weight Watchers waardig gerecht, voor 4 personen, 10 punten per persoon.
Recept printen Pin
Recept categorie: met kip/ Pasta
Totale tijd: 1 Uur 30 minuten
Van wie is dit recept: Sandra Kemna

Wat gaat er in:

  • 160 gram ongekookt gewogen spaghetti (voorgekookt volgens verpakking en afgekoeld)
  • 1 courgette (in spaghetti sliertjes gesneden, of je koop courgette spaghetti)
  • 1 aubergine (in blokjes)
  • 2 rode ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (geplet en klein gesneden)
  • 1 rode peper (klein gesneden)
  • 300 gram kip (in stukjes gesneden)
  • 500 gram tomaat
  • 4 eetlepels ajvar (scherp of mild)
  • 125 gram mozzarella (in stukjes gesneden)
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 Paprikapoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
  • verse peper & zout
  • 1 eetlepel becel light

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de ui, peper en knoflook even kort aan in de becel.
  • Voeg de braadworst toe en roerbak een minuut of 2 mee.
  • Voeg dan de courgette spaghetti, de aubergine, het paneermeel en wat peper en zout toe, ook dit even 2 minuten roerbakken.
  • Doe dan de voorgekookte spaghetti, gezeefde tomaat, ajvar, oregano, gerookt paprikapoeder en verkruimeld bouillonblokje erbij en laat al roerend warm worden.
  • Als het gerecht heet genoeg is (na ongeveer 5 minuten), draai het vuur uit en meng de mozzarella door het gerecht.
  • Ik vind het lekker met wat sla eronder op mijn bord. Je kunt er ook aparte salade bij maken.
  • Eet smakelijk!

Tips / Opmerking

Ajvar is een smaakmaker die hoofdzakelijk bestaat uit rode paprika, aubergine, zout, plantaardige olie en specerijen. Het komt oorspronkelijk uit Macedonië en is hoofdzakelijk populair op de Balkan.
Ajvar kan gegeten worden op brood, als toevoeging op sandwiches, als smaaktoevoeging (vaak gebruikt bij gegrild of geroosterd vlees), of als onderdeel van een salade. (Bron: Wikipedia)