Pasta met kipbraadworst in pittige tomaten-ajvar saus

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta met kipbraadworst in pittige tomaten-ajvar saus

 

Pasta met kipbraadworst in pittige tomaten-ajvar saus

Een Weight Watchers waardig gerecht, voor 4 personen, 10 punten per persoon.
Recept categorie Gerecht met Kip, Pasta
Totaal tijd 1 Uur 30 minuten
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 160 gram ongekookt gewogen spaghetti (voorgekookt volgens verpakking en afgekoeld)
  • 1 courgette in spaghetti sliertjes gesneden, of je koop courgette spaghetti
  • 1 aubergine in blokjes
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gesneden
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 300 gram kipbraadworst in stukjes gesneden
  • 500 gram gezeefde tomaat
  • 4 eetlepels ajvar scherp of mild
  • 125 gram mozzarella light in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 groentebouillonblokje verkruimeld
  • verse zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel becel light

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de ui, peper en knoflook even kort aan in de becel.
  2. Voeg de braadworst toe en roerbak een minuut of 2 mee.
  3. Voeg dan de courgette spaghetti, de aubergine, het paneermeel en wat peper en zout toe, ook dit even 2 minuten roerbakken.
  4. Doe dan de voorgekookte spaghetti, gezeefde tomaat, ajvar, oregano, gerookt paprikapoeder en verkruimeld bouillonblokje erbij en laat al roerend warm worden.
  5. Als het gerecht heet genoeg is (na ongeveer 5 minuten), draai het vuur uit en meng de mozzarella door het gerecht.
  6. Ik vind het lekker met wat sla eronder op mijn bord. Je kunt er ook aparte salade bij maken.
  7. Eet smakelijk!

Tips / Opmerkingen

Ajvar is een smaakmaker die hoofdzakelijk bestaat uit rode paprika, aubergine, zout, plantaardige olie en specerijen. Het komt oorspronkelijk uit Macedonië en is hoofdzakelijk populair op de Balkan.

Ajvar kan gegeten worden op brood, als toevoeging op sandwiches, als smaaktoevoeging (vaak gebruikt bij gegrild of geroosterd vlees), of als onderdeel van een salade. (Bron: Wikipedia)