Pasta met spinazie en kaas

      Geen reacties op Pasta met spinazie en kaas

 

Pasta met spinazie en kaas

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met vlees/ Pasta
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gram pasta ((bijv. penne))
  • zout
  • 3 eetlepels vloeibare bakboter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 250 gram belegen kaas
  • peper
  • 4 eetlepels paneermeel

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  • Verhit intussen het vloeibare bakvet en fruit de ui met de knoflook 3 minuten. 
  • Schep de spinazie en de champignons erdoor en bak alles al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. 
  • Schep het spinaziemengsel door de pasta en schep 2/3 deel van de kaas erdoor. 
  • Breng alles op smaak met peper en zout. 
  • Doe het over in een ovenschaal. 
  • Verdeel het paneermeel en de rest van de kaas erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 15 minuten gratineren. 
  • Wijnadvies: Canaletto Nero d’Avola Merlot