Pasta met spinazie en kaas

      Geen reacties op Pasta met spinazie en kaas

 

Pasta met spinazie en kaas

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram pasta (bijv. penne)
  • zout
  • 3 eetlepels Bertolli vloeibaar voor koken, bakken en braden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 250 gram geraspte belegen kaas
  • peper
  • 4 eetlepels paneermeel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.

  2. Verhit intussen het vloeibare bakvet en fruit de ui met de knoflook 3 minuten. 

  3. Schep de spinazie en de champignons erdoor en bak alles al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. 

  4. Schep het spinaziemengsel door de pasta en schep 2/3 deel van de kaas erdoor. 

  5. Breng alles op smaak met peper en zout. 

  6. Doe het over in een ovenschaal. 

  7. Verdeel het paneermeel en de rest van de kaas erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 15 minuten gratineren. 

  8. Wijnadvies: Canaletto Nero d’Avola Merlot