Pasta met spinazie en kaas

      Geen reacties op Pasta met spinazie en kaas

 

Print

Pasta met spinazie en kaas

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Pasta
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gram pasta (bijv. penne)
  • zout
  • 3 eetlepels Bertolli vloeibaar voor koken, bakken en braden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 250 gram geraspte belegen kaas
  • peper
  • 4 eetlepels paneermeel

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
  • Verhit intussen het vloeibare bakvet en fruit de ui met de knoflook 3 minuten. 
  • Schep de spinazie en de champignons erdoor en bak alles al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur. 
  • Schep het spinaziemengsel door de pasta en schep 2/3 deel van de kaas erdoor. 
  • Breng alles op smaak met peper en zout. 
  • Doe het over in een ovenschaal. 
  • Verdeel het paneermeel en de rest van de kaas erover en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 15 minuten gratineren. 
  • Wijnadvies: Canaletto Nero d’Avola Merlot