Pasta met tomatensaus en ansjovis

      Geen reacties op Pasta met tomatensaus en ansjovis

 

Pasta met tomatensaus en ansjovis
Print

Pasta met tomatensaus en ansjovis

Categorie Gerecht met vis, Pasta
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 6 stengels bleekselderij in blokjes
  • 10 stuks Romatomaat in blokjes
  • 10 ansjovis filets gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 30 stuks zwarte olijven gehalveerd
  • Basilicum
  • Pecorino
  • 400 gram Linguine of Rigatoni

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie, zonder te kleuren.
  • Voeg de bleekselderij toe en fruit mee.
  • Doe de gesneden tomaat erbij en zet het vermogen hoger.
  • Laat lekker smoren en het vocht verdampen, zodat de tomaat gaat indikken.
  • Breng intussen water aan de kook met zout en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Giet de pasta af en maak aan met een scheut olie, zout en peper.
  • Voeg op het laatst de ansjovis toe aan de tomatensaus, zodat deze kan 'smelten' en vervolgens de kappertjes en olijven.
  • Breng op smaak met peper. Het zout komt van de kappertjes en ansjovis.
  • Serveer deze makkelijke en smakelijke pasta met wat basilicum en Pecorino.