Pasta met tomatensaus en ansjovis

      Geen reacties op Pasta met tomatensaus en ansjovis

 

Pasta met tomatensaus en ansjovis

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 6 stengels bleekselderij in blokjes
  • 10 stuks Romatomaat in blokjes
  • 10 ansjovis filets gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 30 stuks zwarte olijven gehalveerd
  • Basilicum
  • Pecorino
  • 400 gram Linguine of Rigatoni

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie, zonder te kleuren.
  2. Voeg de bleekselderij toe en fruit mee.
  3. Doe de gesneden tomaat erbij en zet het vermogen hoger.
  4. Laat lekker smoren en het vocht verdampen, zodat de tomaat gaat indikken.
  5. Breng intussen water aan de kook met zout en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  6. Giet de pasta af en maak aan met een scheut olie, zout en peper.
  7. Voeg op het laatst de ansjovis toe aan de tomatensaus, zodat deze kan 'smelten' en vervolgens de kappertjes en olijven.
  8. Breng op smaak met peper. Het zout komt van de kappertjes en ansjovis.
  9. Serveer deze makkelijke en smakelijke pasta met wat basilicum en Pecorino.