Pasta met tomatensaus en ansjovis

      Geen reacties op Pasta met tomatensaus en ansjovis

 

Pasta met tomatensaus en ansjovis

Pasta met tomatensaus en ansjovis

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Pasta
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geplet)
  • 6 stengels bleekselderij (in blokjes)
  • 10 stuks tomaat (in blokjes)
  • 10 ansjovis (filets gesneden)
  • 1 el kappertjes
  • 30 stuks olijven (gehalveerd)
  • Basilicum
  • Pecorino
  • 400 gram Linguine (of Rigatoni)

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie, zonder te kleuren.
  • Voeg de bleekselderij toe en fruit mee.
  • Doe de gesneden tomaat erbij en zet het vermogen hoger.
  • Laat lekker smoren en het vocht verdampen, zodat de tomaat gaat indikken.
  • Breng intussen water aan de kook met zout en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Giet de pasta af en maak aan met een scheut olie, zout en peper.
  • Voeg op het laatst de ansjovis toe aan de tomatensaus, zodat deze kan 'smelten' en vervolgens de kappertjes en olijven.
  • Breng op smaak met peper. Het zout komt van de kappertjes en ansjovis.
  • Serveer deze makkelijke en smakelijke pasta met wat basilicum en Pecorino.