Pasta met zomergroenten en kabeljauw

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta met zomergroenten en kabeljauw

Pasta met zomergroenten en kabeljauw

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram gigli met zongedroogde tomaten (zak à 500 g)
  • 1 citroen
  • 450 gram verse kabeljauwfilet
  • 2 pakken groene groentemix groene groentemix
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 ml olijfolie met basilicum (fles à 250 ml)
  • 1 zakje verse basilicum (15 g)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. 

  2. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. 

  3. Kabeljauw in 12 gelijke stukken snijden, inwrijven met zout en peper en besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. 

  4. Even laten liggen. 

  5. In magnetron groenten stomen. 

  6. Kabeljauw door bloem wentelen. 

  7. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vis in 3-5 minuten gaarbakken, halverwege keren. 

  8. Pasta afgieten en rest van olie met geraspte citroenschil en groenten erdoor scheppen. 

  9. Over borden verdelen en vis erop leggen. 

  10. Basilicumblaadjes in stukken scheuren en erover verdelen.

Wijnadvies: Cecchi Orvieto Classico