Pasta met zomergroenten en kabeljauw

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta met zomergroenten en kabeljauw
Print

Pasta met zomergroenten en kabeljauw

Categorie Gerecht met vis, Pasta
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gram gigli met zongedroogde tomaten (zak à 500 g)
  • 1 citroen
  • 450 gram verse kabeljauwfilet
  • 2 pakken groene groentemix groene groentemix
  • 3 eetlepels bloem
  • 100 ml olijfolie met basilicum (fles à 250 ml)
  • 1 zakje verse basilicum (15 g)

Hoe maak ik het klaar:

  • Pasta beetgaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. 
  • Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. 
  • Kabeljauw in 12 gelijke stukken snijden, inwrijven met zout en peper en besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. 
  • Even laten liggen. 
  • In magnetron groenten stomen. 
  • Kabeljauw door bloem wentelen. 
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vis in 3-5 minuten gaarbakken, halverwege keren. 
  • Pasta afgieten en rest van olie met geraspte citroenschil en groenten erdoor scheppen. 
  • Over borden verdelen en vis erop leggen. 
  • Basilicumblaadjes in stukken scheuren en erover verdelen.

Wijnadvies: Cecchi Orvieto Classico