Pasta Pesto Salade

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta Pesto Salade

 

Pasta Pesto Salade

Een variatie op deze klassieke Italiaanse salade. Dit zomerse gerecht is perfect voor de snelle lunch maar past ook in de bekende Italiaanse 'La dolce vita' levensstijl, waar lekker eten deel uit maakt van de cultuur.

Recept categorie Lunch, Pasta, Salades
Keuken: Italiaanse keuken
Bereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totaal tijd 17 minuten
Porties 4
Auteur hellmanns.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  2. Voor penne is dat meestal tussen de negen en elf minuten.
  3. Giet de pasta af in een vergiet en spoel de pasta na met koud water, zodat hij goed afkoelt.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan op middelhoog vuur, zonder olie.
  5. Meng de pesto, de mayonaise en de afgekoelde pasta met het citroensap en de zwarte peper.
  6. Serveer in een kom, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en garneer met geroosterde pijnboompitten.

Tips / Opmerkingen

Buon appetite!