Pasta romana met aubergine en ui

      Geen reacties op Pasta romana met aubergine en ui

Pasta romana met aubergine en ui


Recept categorie Gerecht met vlees, Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram spaghetti
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 pot Grand’Italia Romana pastasaus
  • peper
  • 75 gram geraspte Italiaanse kaas (Parrano)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten.

  3. Voeg de aubergine toe en bak hem al omscheppend in ± 5 minuten bruin. 

  4. Laat alles op een laag vuur 3 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Schep de pastasaus door het auberginemengsel en warm alles goed door. 

  6. Breng op smaak met peper en zout. 

  7. Giet de spaghetti af en verdeel de saus erover. 

  8. Bestrooi met de kaas en serveer direct. 

  9. Lekker met een groene salade. 

  10. Wijnadvies: Timara Chardonnay Semillon