Pasta saus a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Pasta saus a la Sandra uit de slowcooker

 

Pasta saus a la Sandra uit de slowcooker

Schrik niet van het aantal ingrediënten. Deze hoeveelheid is genoeg om 4 keer van te eten dus echt de moeite wel waard. Ik maak altijd zo’n grote hoeveelheid ondanks dat we nog maar met zijn tweetjes zijn. Wij eten het twee dagen met pasta en er gaan twee porties de vriezer in. Van de ene portie maak ik later lasagne (is dan ook weer voor 4 tot 6 personen) en de andere portie gebruik ik om als basis op onze zelfgemaakte pizza’s te smeren.
Recept categorie Pasta, Saus, Slowcooker
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 1 kilo runder gehakt
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 200 ml rode wijn
  • 400 gram champignons gesneden
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 1 winterpeen in halve of kwart maantjes gesneden
  • 5 stengels bleekselderij gesneden
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 5 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 salami worst in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 dessertlepel sambal brandal
  • 1 bosje verse Italiaanse kruiden in kruidenbol
  • 5 laurierblaadjes in kruidenbol
  • 4 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels becel light

Hoe maak ik het klaar?

  1. Fruit de ui, rode peper en knoflook aan in de becel.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even kort mee, doe dan de wortel en de bleekselderij erbij en roerbak een minuut of 2.
  3. Blus af met de rode wijn en voeg direct het gehakt toe (het klopt dat het gehakt geruld wordt in het vocht met de groenten) en rul het gehakt met een vork los. Laat dit een minuut of 10 op hoog vuur staan zodat het ergste vocht kan verdampen.
  4. Doe na 10 minuten het gehaktmengsel in een vergiet om het laatste vocht eruit te laten lopen.
  5. Doe het gehaktmengsel in de slowcooker.
  6. Voeg dan de champignons, de salami, de sambal, de cayennepeper, het gerookt paprikapoeder, de verkruimelde maggiblokjes en de bloem toe en roer door elkaar.
  7. Doe de gezeefde tomaten erbij en de Italiaanse kruiden met de laurierblaadjes, liefst in een kruidenbol of kruidenzakje.
  8. Zet de deksel erop en zet de slowcooker 8 uur op low.
  9. Haal het laatste half uur de deksel eraf en laat zonder deksel verder pruttelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pasta, als saus voor lasagne of als basis voor je zelfgemaakte pizza.
Ik hou van lekkere stukken wortel, wil je dit niet, snij de wortel dan veel dunner of rasp hem.