Pastasalade Margarita

      Geen reacties op Pastasalade Margarita

 

Pastasalade Margarita

Recept categorie Pasta, Salades
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 6
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 450 g fusilli bijv. fusilli
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • zout
  • witte peper uit de molen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 18 cherrytomaten
  • 12 ansjovis filets in olie, uitgelekt en eventueel gehalveerd
  • 3 eetlepels kappertjes uitgelekt
  • 12 kleine bolletjes mozzarella
  • 2 takjes oregano

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de pasta in gezout water volgens de aanwijzingen op de verpakking (iets zachter dan beetgaar).
  2. Meng intussen in een slakom de beide azijnsoorten en voeg zout en peper toe. Kluts vervolgens met een garde de olie erdoor. Giet de bereide pasta af. Laat de pasta uitlekken. Doe de pasta in de slakom, voeg de slasaus toe en laat het geheel koud worden.
  3. Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Giet de tomaten af. Pel de tomaten en doe ze in de slakom. Voeg de ansjovis, de kappertjes en de mozzarellabolletjes toe.
  4. Trek de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Strooi de oregano erover en meng alles goed. Breng de salade zo nodig verder op smaak.
  5. Bereidingstips
  6. Zet de salade afgedekt in de koelkast om alles te laten intrekken. Haal de kom ca. 30 minuten voor het opdienen uit de koelkast en serveer de salade op kamertemperatuur.

Tips / Opmerkingen

Voor deze salade kunt u vele pastasoorten gebruiken.

Belangrijk is alleen dat de pasta niet te dik is en dat de saus voor het afkoelen wordt toegevoegd.
Verse slakruiden smaken altijd goed bij dit gerecht.