Pastasalade met gegrilde groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Pastasalade met gegrilde groenten
Print

Pastasalade met gegrilde groenten

Dit eenvoudige recept voor fusilli met geroosterde groenten is hartig, gezond en verrukkelijk. Eet het als frisse salade op een late, warme zomeravond in de tuin, op het balkon of in het park. Of eet de pasta warm en kruip er op een winterse avond mee op de bank.
Categorie Pasta, Salades
Keuken Italiaanse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur hellmanns.nl

Wat gaat er in:

  • 225 gram fusilli
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 courgettes
  • 1 rode peper
  • 1 gele peper
  • 1 rode ui
  • 50 gram groene olijven
  • 15 gram basilicum verse
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C bij heteluchtoven, stand 6 bij gasoven).
  • Snijd de courgettes, pepers, ui en olijven en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in een braadslee.
  • Braad de groenten voor 25 minuten of tot ze gaar zijn.
  • Roer de groenten halverwege.
  • Kook intussen de pasta volgens de verpakkingsinstructies (voor fusilli ongeveer elf tot twaalf minuten) en giet de pasta af in een vergiet.
  • Meng de groenten met de mayonaise, verse basilicum, balsamico azijn en fusilli in een grote kom

Tips / Opmerkingen

Je kunt de pasta gelijk opdienen. Of later koud eten natuurlijk; dek de pasta dan even af en bewaar hem gekoeld totdat je hem meeneemt – als je gaat picknicken, hoelahoepen of frisbeeën in het park.