Pastasalade met kip en gorgonzola

      Geen reacties op Pastasalade met kip en gorgonzola

 

Pastasalade met kip en gorgonzola

Een frisse, gezonde maaltijdsalade
Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Salades
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 200 gram pasta
  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • 80 gram Gorgonzola Dolce in blokjes gesneden
  • 80 gram verse gemengde salade
  • Klein trosje witte druiven los geplukt
  • Handje vol pecannoten gehakt
  • Kleine rode ui gesnipperd
  • Frisse appel in blokjes
  • Frambozendressing

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg eventueel een paar druppels olijfolie toe.
  2. Stoom de kipreepjes ongeveer 8 minuten op 85 °C. Stomen is gezond, maar de kipreepjes kunnen ook kort gebakken worden in een beetje olijfolie.
  3. Meng alle ingrediënten, behalve de pecannoten.
  4. Verdeel het mengsel over vier kommen en druppel er wat van de frambozendressing overheen.
  5. Bestrooi de salade tot slot met de gehakte pecannoten.

Bereidingstips

  1. Gorgonzola Dolce is een smeerbare, zachte variant op de klassieke Gorgonzola. Deze kaas is ook te vervangen door een andere schimmelkaas of een eigen favoriete kaas.