Pastasalade met krab, garnalen en fetakaas

      Reacties uitgeschakeld voor Pastasalade met krab, garnalen en fetakaas

Pastasalade met krab, garnalen en fetakaas

Recept categorie Pasta, Salades, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 blikje krab
  • 200 gr pasta strikjes of spiraaltjes
  • 1 kleine rode paprika ontdaan van zaad en zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden
  • 2 fijngesnipperde bosuitjes
  • 150 gr gepelde garnalen
  • 100 gr fetakaas
  • zwarte olijven

Voor de saus:

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • een mespuntje mosterd
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de krab in een zeef uitlekken, verwijder alle harde kraakbeenstukjes en  verdeel hem met een vork in partjes.

  2. Maak het sausje.
  3. Roer met een mixer de tomatenpuree, suiker, mosterd en wijnazijn goed.
  4. Voeg al kloppend de olie toe. Eerst druppelsgewijs, vervolgens in een dun straaltje.
  5. Roer het citroensap, de peterselie en peper erdoor.
  6. Kook de pasta, zonder deksel, beetgaar en roer er zo nu en dan door.
  7. Giet de pasta in een vergiet af en schud er voorzichtig het water uit.
  8. Doe de pasta over in een slakom en meng er direct de saus door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

  9. Voeg de reepjes paprika en ui erbij, alsmede de krab en de garnalen. Verkruimel de fetakaas erover en garneer met wat zwarte olijven.