Pastasalade met krab, garnalen en fetakaas

      Reacties uitgeschakeld voor Pastasalade met krab, garnalen en fetakaas

Pastasalade met krab, garnalen en fetakaas

Recept printen
Recept categorie: Pasta/ Salades/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 blikje krab
  • 200 gr pasta (strikjes of spiraaltjes)
  • 1 kleine paprika (ontdaan van zaad en zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden)
  • 2 fijngesnipperde bosuitjes
  • 150 gr garnalen
  • 100 gr Feta
  • olijven

Voor de saus:

  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • mosterd
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de krab in een zeef uitlekken, verwijder alle harde kraakbeenstukjes en  verdeel hem met een vork in partjes.
  • Maak het sausje.
  • Roer met een mixer de tomatenpuree, suiker, mosterd en wijnazijn goed.
  • Voeg al kloppend de olie toe. Eerst druppelsgewijs, vervolgens in een dun straaltje.
  • Roer het citroensap, de peterselie en peper erdoor.
  • Kook de pasta, zonder deksel, beetgaar en roer er zo nu en dan door.
  • Giet de pasta in een vergiet af en schud er voorzichtig het water uit.
  • Doe de pasta over in een slakom en meng er direct de saus door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
  • Voeg de reepjes paprika en ui erbij, alsmede de krab en de garnalen. Verkruimel de fetakaas erover en garneer met wat zwarte olijven.