Pastasalade met tonijn

      Geen reacties op Pastasalade met tonijn

 

Pastasalade met tonijn

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta, Salades
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 300 gram pasta
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 100 gram zwarte olijven
  • 40 gram basilicum
  • 200 ml mayonaise
  • 6 ansjovis filets
  • 50 ml balsamico azijn
  • 250 gram mini roma tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 75 gram pijnboompitten
  • 0.5 citroen Rasp/sap er van

Hoe maak ik het klaar?

  1. Stoom of kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel koud. Maak aan met beetje olijfolie.
  2. Laat de tonijn uitlekken en deel in tweeën. Zet de helft weg.
  3. Halveer de mini romatomaatjes en de olijven, snipper de rode ui in fijne blokjes en spoel af onder koud water. Dit haalt de scherpe smaak eraf. Dep vervolgens droog.
  4. Roer de mayonaise aan met de helft van de tonijn en breng op smak met de balsamicoazijn.
  5. Rooster de pijnboompitten goudbruin in de oven of koekenpan en zout licht na.
  6. Meng de pasta met de tonijnmayonaise en breng op smaak. Hak de ansjovisfilets fijn en meng erdoor.
  7. Voeg als laatste de overgebleven tonijn, rode ui, kappertjes en olijven eraan toe.
  8. Maak de rucola licht aan met wat olijfolie. Serveer dit bij de pasta.
  9. Strooi de pijnboompitten overheen en maak af met wat rasp en/of sap van citroen.

Bereidingstips

  1. Serveer met een mootje vers gegrilde tonijn, lauwwarm. Aubergine en/of courgette kunnen een extra aanvulling zijn voor deze salade. Voeg eventueel wat yoghurt toe aan de tonijnmayonaise. Tip: serveer de salade eens in een weckpot als onderdeel van een buffet of bij de borrel.