Pastasalade met tonijn

      Geen reacties op Pastasalade met tonijn

 

Pastasalade met tonijn
Print

Pastasalade met tonijn

Categorie Gerecht met vis, Pasta, Salades
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 300 gram pasta
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 100 gram zwarte olijven
  • 40 gram basilicum
  • 200 ml mayonaise
  • 6 ansjovis filets
  • 50 ml balsamico azijn
  • 250 gram mini roma tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 75 gram pijnboompitten
  • 0.5 citroen Rasp/sap er van

Hoe maak ik het klaar:

  • Stoom of kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel koud. Maak aan met beetje olijfolie.
  • Laat de tonijn uitlekken en deel in tweeën. Zet de helft weg.
  • Halveer de mini romatomaatjes en de olijven, snipper de rode ui in fijne blokjes en spoel af onder koud water. Dit haalt de scherpe smaak eraf. Dep vervolgens droog.
  • Roer de mayonaise aan met de helft van de tonijn en breng op smak met de balsamicoazijn.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in de oven of koekenpan en zout licht na.
  • Meng de pasta met de tonijnmayonaise en breng op smaak. Hak de ansjovisfilets fijn en meng erdoor.
  • Voeg als laatste de overgebleven tonijn, rode ui, kappertjes en olijven eraan toe.
  • Maak de rucola licht aan met wat olijfolie. Serveer dit bij de pasta.
  • Strooi de pijnboompitten overheen en maak af met wat rasp en/of sap van citroen.

Bereidingstips

  • Serveer met een mootje vers gegrilde tonijn, lauwwarm. Aubergine en/of courgette kunnen een extra aanvulling zijn voor deze salade. Voeg eventueel wat yoghurt toe aan de tonijnmayonaise. Tip: serveer de salade eens in een weckpot als onderdeel van een buffet of bij de borrel.