Pastaschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Pastaschotel

Pastaschotel

Recept printen
Recept categorie: Pasta
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr pasta ((bijvoorbeeld penne))
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 2 1/2 dl melk
  • 1 kleine paprika
  • 50 gr walnoot (gepeld)e )
  • 50 gr gorgonzola
  • 1 doosje diepvries Italiaanse kruiden
  • zout (peper)
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe.
  • Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en laat de saus ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Laat de helft van de gorgonzola in de saus smelten.
  • Giet de pasta af.
  • Schep de walnoten, de helft van de paprika, de Italiaanse kruiden en de helft van de saus door de pasta en breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een ovenschotel (inh. ± 1 liter) in en schep de pasta erin.
  • Roer het ei en de rest van de paprika door de rest van de saus en strijk de saus over de pasta.
  • Snijd de rest van de gorgonzola in stukjes en verdeel deze over de schotel.
  • Bak de pastaschotel in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar.