Pastasoep met groenten en kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Pastasoep met groenten en kruiden

 

Pastasoep met groenten en kruiden

Recept categorie Pasta, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 100 gr farfalle strikjes
  • zout
  • peper
  • 40 gr boter
  • 1 prei in dunne ringen
  • 1 wortel in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 blik tomaat blokjes á 4 dl
  • 7 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 blaadje laurier
  • 1 eetlepel fijngesneden marjolein
  • 4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels hele kleine blaadjes basilicum

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Verhit de boter en bak de prei, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 minuten.
  3. Voeg de tomaatblokjes, bouillon, laurier en marjolein toe, breng de soep aan de kook en laat de soep op zacht vuur ± 30 minuten koken.
  4. Verwijder de laurier.
  5. Pureer de soep en zeef de puree boven een schone pan.
  6. Voeg de pasta aan de soep toe en verwarm de soep nog ± 3 minuten.
  7. Breng met zout en peper op smaak en strooi er voor het serveren de Parmezaanse
  8. kaas en de basilicum over.
  9. Lekker met bruschetta: geroosterd stokbrood, bestreken met knoflook en olijfolie en
  10. bestrooid met grof zeezout.