Pastasoep met groenten en kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Pastasoep met groenten en kruiden

 

Print

Pastasoep met groenten en kruiden

Categorie Pasta, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr farfalle strikjes
  • zout
  • peper
  • 40 gr boter
  • 1 prei in dunne ringen
  • 1 wortel in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 blik tomaat blokjes á 4 dl
  • 7 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 blaadje laurier
  • 1 eetlepel fijngesneden marjolein
  • 4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels hele kleine blaadjes basilicum

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Verhit de boter en bak de prei, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 minuten.
  • Voeg de tomaatblokjes, bouillon, laurier en marjolein toe, breng de soep aan de kook en laat de soep op zacht vuur ± 30 minuten koken.
  • Verwijder de laurier.
  • Pureer de soep en zeef de puree boven een schone pan.
  • Voeg de pasta aan de soep toe en verwarm de soep nog ± 3 minuten.
  • Breng met zout en peper op smaak en strooi er voor het serveren de Parmezaanse
  • kaas en de basilicum over.
  • Lekker met bruschetta: geroosterd stokbrood, bestreken met knoflook en olijfolie en
  • bestrooid met grof zeezout.