Pasteideeg

      Reacties uitgeschakeld voor Pasteideeg

 

Pasteideeg

Recept categorie Basisrecept, Bijgerecht
Porties 25 pasteitjes
Auteur indischkookboek.nl

Wat gaat er in?

  • 250 gram margarine
  • snufje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 3 a 4 dl water
  • 1000 gram tarwebloem
  • slaolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe in een ruime kom de margarine, het zout, de suiker, en het lauwe water en kneed totdat de margarine een beetje kleiner is.
  2. Voeg de tarwebloem toe en kneed tot een stevig deeg.
  3. Laat het deeg ongeveer drie uur rusten.
  4. Maak er vervolgens 20 tot 30 ballen van.
  5. Rol elke bal met een deegrol uit tot een mooi rond plakje (zo groot als een schoteltje). Neem steeds een plakje in de hand en vul ze dan metde pasteivulling.
  6. Sluit de plakjes zodat er een half maantje ontstaat.
  7. Maak met de duim een kartelrandje of druk ze met een vork goed aan.
  8. Frituur de pasteitjes in de hete slaolie en serveer ze warm met een van de sausjes.

Tips / Opmerkingen

De pasteitjes kunnen zowel gebakken als ongebakken ingevroren worden. Voor het gebruik wel eerst ontdooien en in de oven ongeveer 10 minuten of in de magnetron ongeveer 2 minuten verwarmen