Pasteis de Nata

      Geen reacties op Pasteis de Nata

 

Pasteis de Nata

Recept categorie Cupcakes / Muffins, Hartige taart, Warme hapjes
Keuken: Portugese keuken
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 12 muffins
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 2 el kaneel
  • 250 ml volle melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje uitgeschraapt
  • 10 g maizena
  • 1 tl rasp van een biologische citroen
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • een beetje poedersuiker om te bestrooien
  • 1 el boter voor het invetten van de bakvrom

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220° C boven-/ onderwarmte. Haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast. Smeer de muffinvormpjes in met boter.
  2. Verwarm langzaam de melk, suiker, merg van het vanillestokje en het citroenrasp. Meng de Maizene met wat water en roer dit door de melk. Laat het koken en daarna direct afkoelen. Roer daarna het eigeel en het ei heel goed door het mengsel.
  3. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het deeg met kaneel en rol het deeg weer op. Snijd het deeg in plakjes van 2 cm.
  4. Rol het deeg plat en verdeel het over de muffin vormpjes.
  5. Schep de pudding tot driekwart in de bakjes en bak ze in ca. 30 min. goudbruin af. Laat ze daarna afkoelen, en bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.
  6. Pasteis de Nata

Tips / Opmerkingen

je kunt het deeg ook 10 min. voorbakken. Duw met een lepel het deeg weer plat in het midden. Vul ze daarna af en bak ze in 15 min. op 170° C boven-/ onderwarmte. Zo wordt het bladerdeeg bijzonder krokant.