Pasteitjes met ragout van paddenstoelen

      Geen reacties op Pasteitjes met ragout van paddenstoelen

 

Pasteitjes met ragout van paddenstoelen

Pasteitjes met ragout van paddenstoelen

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ Voorgerecht/ Warme hapjes
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 8 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de ragout:

  • 1 liter krachtige gevogeltebouillon
  • 250 gram Pied du Mouton (ook wel gele stekelzwam of schapenvoetje genoemd)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram roomboter
  • teentje knoflook (fijngehakt)
  • takje tijm (geritst)
  • 75 gram bloem
  • 75 gram boter
  • peper & zout
  • snufje foelie
  • 50 ml slagroom
  • 2 eetlepels amandelen
  • peterselie

Voor de pasteibakjes:

Hoe maak ik het klaar:

  • Borstel de paddenstoelen schoon en vrij van zand. Spoel ze dus nooit met water af. Scheur de Pied du Mouton en snijd de champignons plakjes of stukjes.
  • Smelt de roomboter in een koekenpan en smoor hierin de knoflook met de tijmblaadjes. Als de boter begint te bruisen, voeg dan de paddenstoelen toe.
  • Smoor ze totdat ze licht beginnen te kleuren. Bestrooi met wat peper en zout.
  • Smelt de boter in een sauspan met een dikke bodem en strooi hier de bloem , al roerend en langzaam, in. De roux mag niet bruin worden. Blijf dus voorzichtig roeren totdat een gladde roux is ontstaan.
  • Voeg beetje bij beetje en onder voortdurend roeren de gevogeltebouillon toe, totdat de ragout de juiste dikte heeft. Schakel de warmtebron uit. Roer nu de slagroom door de ragout.
  • Breng op smaak met peper, zout en foelie.
  • Schep de paddenstoelen zonder vocht door de ragout.
  • Pasteibakjes:
  • Leg de bevroren deegplakjes op een werkvlak, bestrooi ze licht met zeezout en druk lichtjes aan met een deegroller.
  • Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 210 °C.
  • Steek eerst 8 bodems voor de pasteibakjes uit met de uitsteekring van 7 cm.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodems.
  • Steek nog 16 plakjes uit met de 7 cm steker en maak hieruit met de 5 cm steker de ringen en de dekseltjes.
  • Bestrijk de bodem licht met water en plak hierop de deegring.
  • Herhaal dit met de volgende ring.
  • Bestrijk de dekseltjes met het ei en leg op een bakblik. B
  • estrijk de bovenkant van de bakjes met een beetje ei. Bak op 210 °C voor ongeveer 12 à 15 minuten.
  • Schep de ragout in de warme pasteibakjes en bestrooi met de geroosterde amandelen en wat van de gehakte peterselie.