Pastina con vico

      Geen reacties op Pastina con vico

 

Pastina con vico

vijgentaartje

Recept categorie Nagerecht, Taart
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 450 gr bladerdeeg 10 plakjes, ontdooid
  • 2 rijpe peren geschild, klokhuis verwijderd 40 gr boter
  • 1/2 vanillestokje
  • 10 anijszaad fijngewreven
  • poedersuiker
  • 4 verse vijgen ongeschild

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 °c.
  2. Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm.
  3. Inprikken. In midden van oven in ± 12-16 minuten goudbruin bakken.
  4. Laten afkoelen.
  5. 12 rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken.
  6. Vruchten in dunne plakjes snijden.
  7. In 20 gr boter vijg met opengesneden vanillestokje ± 2 minuten bakken, in rest van boter peer met anijs ± 2 minuten bakken.
  8. Laten afkoelen.
  9. 4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje.
  10. Bestrooien met poedersuiker.
  11. Serveren met frambozen-of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven en met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen).

Tips / Opmerkingen

Idee: ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan.