Pastina con vico

      Geen reacties op Pastina con vico

 

Pastina con vico

vijgentaartje
Recept printen
Recept categorie: Nagerecht/ Taart
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 450 gr bladerdeeg (10 plakjes, ontdooid )
  • 2 rijpe peren (geschild, klokhuis verwijderd 40 gr boter)
  • 1/2 vanillestokje
  • 10 anijszaad (fijngewreven)
  • poedersuiker
  • 4 verse vijgen (ongeschild)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °c.
  • Deeg dun uitrollen tot lap van 32 x 42 cm.
  • Inprikken. In midden van oven in ± 12-16 minuten goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • 12 rondjes (doorsnede 10 cm) uitsteken.
  • Vruchten in dunne plakjes snijden.
  • In 20 gr boter vijg met opengesneden vanillestokje ± 2 minuten bakken, in rest van boter peer met anijs ± 2 minuten bakken.
  • Laten afkoelen.
  • 4 stapeltjes maken van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje.
  • Bestrooien met poedersuiker.
  • Serveren met frambozen-of aardbeienpuree (200 gr fruit pureren, zeven en met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker mengen).

Tips / Opmerking

Idee: ook lekker met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan.