Patatas bravas met aioli

      Reacties uitgeschakeld voor Patatas bravas met aioli

Patatas bravas met aioli

Recept categorie Tapas
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

Voor de aioli:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • Tabasco of andere pepersaus
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • rasp van 1 citroen

Voor de patatas:

  • 450 gram voorgekookte ovenaardappelpartjes zonder zout!
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel gerookte paprika
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • chilivlokken
  • grof zeezout
  • 2 theelepels rozemarijn

Hoe maak ik het klaar?

Voor de aioli:

  1. Meng de mayonaise, olijfolie, mosterd en knoflook door elkaar.
  2. Rasp de citroen (alleen de gele schil) en voeg schil naar smaak toe. Let op dat het niet te zuur wordt.
  3. Voeg daarna 4 druppels Tabasco toe en roer dit goed door het mayonaisemengsel.
  4. Met het proeven: je proeft de Tobasco pas na een tijdje, dus niet direct meer Tobasco toevoegen.

Voor de patatas:

  1. Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de aardappeltjes staat.
  2. Meng de olie, gerookte paprika, knoflook, chili naar smaak en rozemarijn goed door elkaar en giet over de aardappeltjes.
  3. Daarna goed door de aardappelpartjes mengen.
  4. Als de oven op temperatuur is, giet een scheut olijfolie in een ovenschaal en verdeel de aardappelpartjes in de schaal.
  5. Bak de aardappeltjes gaar zoals op de verpakking staat.
  6. Als de aardappeltjes gaat zijn, verwijder de rozemarijn en strooi zeezout over de aardappeltjes.