Patatas bravas met aioli

      Reacties uitgeschakeld voor Patatas bravas met aioli
Patatas bravas met aioli

Patatas bravas met aioli

Print Pin
Categorie: Tapas
Keuken: Spaanse keuken
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

Voor de aioli:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • Tabasco of andere pepersaus
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • rasp van 1 citroen

Voor de patatas:

  • 450 gram voorgekookte ovenaardappelpartjes zonder zout!
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel gerookte paprika
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • chilivlokken
  • grof zeezout
  • 2 theelepels rozemarijn

Bereidingswijze

Voor de aioli:

  • Meng de mayonaise, olijfolie, mosterd en knoflook door elkaar.
  • Rasp de citroen (alleen de gele schil) en voeg schil naar smaak toe. Let op dat het niet te zuur wordt.
  • Voeg daarna 4 druppels Tabasco toe en roer dit goed door het mayonaisemengsel.
  • Met het proeven: je proeft de Tobasco pas na een tijdje, dus niet direct meer Tobasco toevoegen.

Voor de patatas:

  • Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de aardappeltjes staat.
  • Meng de olie, gerookte paprika, knoflook, chili naar smaak en rozemarijn goed door elkaar en giet over de aardappeltjes.
  • Daarna goed door de aardappelpartjes mengen.
  • Als de oven op temperatuur is, giet een scheut olijfolie in een ovenschaal en verdeel de aardappelpartjes in de schaal.
  • Bak de aardappeltjes gaar zoals op de verpakking staat.
  • Als de aardappeltjes gaat zijn, verwijder de rozemarijn en strooi zeezout over de aardappeltjes.