Patzárja Saláta

      Reacties uitgeschakeld voor Patzárja Saláta

Patzárja Saláta

rode bietjessalade

Recept categorie Salades
Keuken: Griekse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg rode bietjes
  • 4-5 eetlepels azijn
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. snijd de blaadjes van de bietjes en kook ze apart gaar (1 1/2 uur de bietjes en 15 minuten de blaadjes).
  2. Doe de olie, het zout en de azijn bij de kokende blaadjes.
  3. Haal, als de bietjes gaar zijn, de buitenste schilletjes eraf, snijd ze in plakjes en overgiet ze met wat olie en azijn
  4. Dien ze samen met het bietblad op.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gebakken of gegrilde vis.