Pavlova met frambozen

      Reacties uitgeschakeld voor Pavlova met frambozen

Pavlova met frambozen

Recept categorie Nagerecht, Taart
Keuken: Australische keuken, Russissche keuken
Bereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 Uren
Totaal tijd 2 Uren 15 minuten
Porties 4
Calorieën 295 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 3 druppels vanillearoma essence flesje a 24 ml
  • 1 theelepel witte-wijnazijn
  • 1 theelepel maizena
  • 250 g frambozen
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Ook nodig

  • bakpapier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 150 °C.
  2. Eieren splitsen.
  3. In vetvrije kom eiwit en mespunt zout met mixer kloppen tot massa pieken begint te vormen.
  4. Suiker lepel voor lepel erdoor kloppen tot eiwitschuim stevige pieken heeft gevormd.
  5. Vanille-essence, azijn en maizena erdoor spatelen.
  6. Eiwitschuim in cirkel op met bakpapier beklede bakplaat scheppen.
  7. Bakplaat laag in oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken.
  8. Oven uitschakelen, maar ovendeur dicht laten.
  9. Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is.
  10. Enkele frambozen met vork fijn prakken.
  11. Slagroom met gepureerde frambozen en vanillesuiker stijfkloppen.
  12. Schuimtaart uit oven nemen.
  13. Slagroom op schuimtaart scheppen.
Voedingsfeiten
Pavlova met frambozen
Hoeveelheid per portie
Calorieën 295
% Dagelijkse waarde*
Totaal koolhydraten 44g 15%
Eiwit 4g 8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.