Pavlova met frambozen

      Reacties uitgeschakeld voor Pavlova met frambozen
Pavlova met frambozen

Pavlova met frambozen

Recept printen Pin
Recept categorie: Nagerecht/ Taart
Land van herkomst: Australië/ Rusland
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 2 Uren
Totale tijd: 2 Uren 15 minuten
Porties: 4
Calorieën: 295kcal
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 4 ei
  • 150 g basterdsuiker
  • 3 druppels vanillearoma essence (flesje a 24 ml)
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 1 theelepel maizena
  • 250 g frambozen
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Ook nodig

  • bakpapier

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • Eieren splitsen.
  • In vetvrije kom eiwit en mespunt zout met mixer kloppen tot massa pieken begint te vormen.
  • Suiker lepel voor lepel erdoor kloppen tot eiwitschuim stevige pieken heeft gevormd.
  • Vanille-essence, azijn en maizena erdoor spatelen.
  • Eiwitschuim in cirkel op met bakpapier beklede bakplaat scheppen.
  • Bakplaat laag in oven schuiven en schuim ca. 1 uur bakken.
  • Oven uitschakelen, maar ovendeur dicht laten.
  • Eiwitschuim minstens 1 uur laten drogen, tot buitenkant stevig aanvoelt, maar kern zacht en kleverig is.
  • Enkele frambozen met vork fijn prakken.
  • Slagroom met gepureerde frambozen en vanillesuiker stijfkloppen.
  • Schuimtaart uit oven nemen.
  • Slagroom op schuimtaart scheppen.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Pavlova met frambozen
Hoeveelheid per portie
Calorieën 295
% Dagelijkse waarde*
koolhydraten 44g15%
Eiwit 4g8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.