Pecannoten koekjes met abrikozen en sukade voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Pecannoten koekjes met abrikozen en sukade voor de Kerst

 

Pecannoten koekjes met abrikozen en sukade voor de Kerst

Recept categorie Koek
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 5 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 50 gram abrikozen
  • 100 gram pecannoten
  • 10 gram biggareaux
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram sukade
  • 350 gram bloem
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 75 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 dl karnemelk
  • 2 eetlepels melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. 

  2. Snijd de abrikozen in stukjes.

  3. Hak de pecannoten en bigarreaux fijn. 

  4. Schep in een kom de bloem met de suiker en het zout door. 

  5. Snijd de boter in stukjes en schep ze door het bloem.

  6. Wrijf het mengsel met uw vingertoppen tot het eruit ziet als broodkruim. 

  7. Schep de abrikozen, noten, bigarreaux, rozijnen en sukade erdoor.

  8. Meng dan de eieren en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.

  9. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van circa 1 a 2 cm dik en steek er met een uitsteekvormpje (doorsnede circa 4 cm) rondjes uit. 

  10. Leg de rondjes op een ingevette bakplaat. 

  11. Rol restjes deeg opnieuw uit en steek ook hier weer rondjes uit.

  12. Bestrijk de scones met melk.

  13. Bak de scones in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Tip: Lekker met slagroom en (zelfgemaakte) marmelade of jam.