Peer in portsaus met Blue Stilton

      Reacties uitgeschakeld voor Peer in portsaus met Blue Stilton

Peer in portsaus met Blue Stilton

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kaas/ Nagerecht
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 roodkokende stoofpeertjes (Saint Rémy)
  • 1/2 citroen
  • 2 dl rode port
  • 100 gr basterdsuiker
  • 1 kaneel
  • 2 kruidnagel
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 150 gr Blue Stilton
  • 8 walnoot

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de peertjes, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon en schil hem dun.
  • Breng in een pan de port met 1 dl water aan de kook en los er al roerend de suiker in op.
  • Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, de nootmuskaat en de citroenschil toe.
  • Leg de peertjes in de portsaus en stoof ze op laag vuur afgedekt in ± 10 minuten beetgaar.
  • Neem de citroenschil en de kruidnagels uit het stoofvocht.
  • Laat de peertjes afgedekt afkoelen.
  • Snijd de Stilton in reepjes.
  • Schik op 4 bordjes elk 4 peerpartjes, verdeel er de Stilton tussen, garneer met de walnoten en schenk er het stoofvocht over.