Penne met rucola en zalm

      Geen reacties op Penne met rucola en zalm
Print

Penne met rucola en zalm

Categorie Gerecht met vis, Pasta
Keuken Italiaanse keuken
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 300 gram penne rigate (pasta, zak a 500 g)
  • 600 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pot groene olijven zonder pit (250 gram)
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 bakje groene pesto (100 gram)
  • 1 zakje rucola (sla, 75 g)

Hoe maak ik het klaar:

  • Penne bijna gaarkoken (10 minuten; iets korter dan gebruiksaanwijzing aangeeft), koud afspoelen en in vergiet laten uitlekken. 
  • Zalmfilet in blokjes snijden en met zout en peper bestrooien. 
  • In koekenpan olie verhitten en zalm in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. 
  • Olijven laten uitlekken en halveren. 
  • Basilicum in reepjes snijden. 
  • Pesto in wok verwarmen en pasta al omscheppend meeverwarmen. 
  • Pan van vuur nemen en rucola, olijven en basilicum erdoor scheppen. 
  • Pasta over vier borden verdelen en zalmblokjes erop scheppen. 
  • Lekker met tomatensalade.
  • Wijnadvies: Cecchi Orvieto Classico