Penne met rucola en zalm

      Geen reacties op Penne met rucola en zalm

Penne met rucola en zalm

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 300 gram penne rigate (pasta, zak a 500 g)
  • 600 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pot groene olijven zonder pit (250 gram)
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram)
  • 1 bakje groene pesto (100 gram)
  • 1 zakje rucola (sla, 75 g)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Penne bijna gaarkoken (10 minuten; iets korter dan gebruiksaanwijzing aangeeft), koud afspoelen en in vergiet laten uitlekken. 

  2. Zalmfilet in blokjes snijden en met zout en peper bestrooien. 

  3. In koekenpan olie verhitten en zalm in 5 minuten rondom bruin en gaar bakken. 

  4. Olijven laten uitlekken en halveren. 

  5. Basilicum in reepjes snijden. 

  6. Pesto in wok verwarmen en pasta al omscheppend meeverwarmen. 

  7. Pan van vuur nemen en rucola, olijven en basilicum erdoor scheppen. 

  8. Pasta over vier borden verdelen en zalmblokjes erop scheppen. 

  9. Lekker met tomatensalade.

  10. Wijnadvies: Cecchi Orvieto Classico