Penne met tomatensaus en ansjovis

      Geen reacties op Penne met tomatensaus en ansjovis

 

Penne met tomatensaus en ansjovis
Print

Penne met tomatensaus en ansjovis

Categorie Gerecht met vis, Pasta
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 400 gram volkoren penne
  • 500 gram roma tomaten grof gesneden
  • 3 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 3 el zwarte olijven gehalveerd, zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 10 ansjovis filets
  • Bosje basilicum
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • . Stoom of kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Fruit de knoflook en de ui glazig in olijfolie, maar laat niet kleuren.
  • Voeg de tomaten toe en laat lekker stoven, zodat de tomaten garen en ook indikken.
  • Voeg nu de ansjovis, olijven en kappertjes toe en breng op smaak met peper en wat mooie Aceto Balsamico.
  • Giet de pasta af en meng met een scheut olijfolie. Schep de vegetarische tomatensaus door de pasta heen.
  • Pluk er als laatste de basilicum overheen en rasp er lekker wat Parmezaan overheen.

Bereidingstips

  • Serveer eventueel met wat rucola aangemaakt met wat olijfolie of dressing