Penne met tomatensaus en ansjovis

      Geen reacties op Penne met tomatensaus en ansjovis

 

Penne met tomatensaus en ansjovis

Recept categorie Gerecht met vis, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 400 gram volkoren penne
  • 500 gram roma tomaten grof gesneden
  • 3 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 3 el zwarte olijven gehalveerd, zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 10 ansjovis filets
  • Bosje basilicum
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. . Stoom of kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Fruit de knoflook en de ui glazig in olijfolie, maar laat niet kleuren.
  3. Voeg de tomaten toe en laat lekker stoven, zodat de tomaten garen en ook indikken.
  4. Voeg nu de ansjovis, olijven en kappertjes toe en breng op smaak met peper en wat mooie Aceto Balsamico.
  5. Giet de pasta af en meng met een scheut olijfolie. Schep de vegetarische tomatensaus door de pasta heen.
  6. Pluk er als laatste de basilicum overheen en rasp er lekker wat Parmezaan overheen.

Bereidingstips

  1. Serveer eventueel met wat rucola aangemaakt met wat olijfolie of dressing