Perehiet

      Reacties uitgeschakeld voor Perehiet

Perehiet

Noordhollandse perenstamppot

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken: Recepten uit Noord Holland
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg stoofperen
  • 3 dl water
  • 750 gr aardappelen
  • 300 gr rookspek
  • 1 liter witte bonen uit blik of pot
  • 30 gr bakboter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de  geschilde en in stukken gesneden stoofperen 1 uur in een ruime pan met het water

  2. Leg er na 30 minuten geschilde en in stukken gesneden aardappelen bij en kook ze samen gaar.

  3. Snijd een stukje mager rookspek in plakken en bak ze in de bakboter zachtjes uit.

  4. Giet het vocht af en stamp de aardappelen en de peren door elkaar.
  5. Schep er de uitgelekte witte bonen door en leg het spek erop.

  6. Roer wat kookvocht van de aardappelen en peren bij het spekvet, breng het aan de kook en serveer dit er apart bij.