Peren in een rode jas

      Reacties uitgeschakeld voor Peren in een rode jas

Peren in een rode jas

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 handperen
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 100 gr suiker
  • 3 dl rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 2 peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels crŠme de cassis likeur

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de peren, spoel ze af en dep ze droog.
  2. Zet de peren in een pan met de steeltjes naar boven.
  3. Doe het citroensap, de suiker, rode wijn, tijm, peperkorrels, kruidnagel en de crème de cassis erbij en laat de peren met het deksel op de pan op laag vuur 45 minuten koken.

  4. Haal de peren vervolgens uit de pan en kook het sap voor de helft in.
  5. Laat afkoelen.
  6. Dien de peren en het sap op in een glazen compoteschaal of in afzonderlijke coupes.