Perenflapjes met verse roomkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Perenflapjes met verse roomkaas

 

Perenflapjes met verse roomkaas

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met kaas, Nagerecht
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries
  • 1 rijpe handpeer
  • 75 gr verse roomkaas
  • 3 eetlepels aardbeienjam
  • 2 eetlepels bloemenhoning
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Schil de peer en snijd hem in stukjes.
  3. Prak de kaas met een vork los en roer er de confiture door.
  4. Verdeel de peerstukjes en het kaasmengsel over de plakjes bladerdeeg en
  5. bestrijk de randen met wat water.
  6. Vouw de plakjes schuin dubbel en druk de randen goed aan.
  7. Verwarm de honing op een laag vuur en bestrijk de flapjes ermee.
  8. Bestrooi ze met de amandelen.
  9. Bak de flapjes in ± 20 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven
  10. goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Variatietips:

  • Gebruik kersenconfiture in plaats van aardbeienconfiture.
  • Bestrooi de flapjes in plaats van met amandelen met 4 eetlepels grofgehakte hazelnoten.