Perenflapjes met verse roomkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Perenflapjes met verse roomkaas

 

Perenflapjes met verse roomkaas

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kaas/ Nagerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 1 rijpe handpeer
  • 75 gr roomkaas
  • 3 eetlepels aardbeienjam
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Schil de peer en snijd hem in stukjes.
  • Prak de kaas met een vork los en roer er de confiture door.
  • Verdeel de peerstukjes en het kaasmengsel over de plakjes bladerdeeg en
  • bestrijk de randen met wat water.
  • Vouw de plakjes schuin dubbel en druk de randen goed aan.
  • Verwarm de honing op een laag vuur en bestrijk de flapjes ermee.
  • Bestrooi ze met de amandelen.
  • Bak de flapjes in ± 20 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven
  • goudbruin en gaar.

Tips / Opmerking

Variatietips:

  • Gebruik kersenconfiture in plaats van aardbeienconfiture.
  • Bestrooi de flapjes in plaats van met amandelen met 4 eetlepels grofgehakte hazelnoten.