Perennestjes

      Geen reacties op Perennestjes

Perennestjes

Recept categorie Gebak, Gerecht met fruit
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Neem het bladerdeeg 10 min voordat u met de bereiding wilt beginnen uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C
  2. Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier direct op de bakplaat uit en snijd het in vierkanten van 8 x 8 cm. Bestrijk de vierkanten met het geklutste ei en prik met een vork kleine gaatjes in het midden van de vierkanten. (Prik niet in de randen, anders bollen ze niet.)
  3. Meng de honing, de walnoten en de kaneel voor de vulling.
  4. Snijd de peren in twee helften en haal de klokhuizen er uit. 

    Snijd de helften vervolgens in de lengte bijna door, zodat de schijven nog vastzitten aan de punt. 

    Schuif de schijven nu een stukje uit elkaar zodat ze een waaier vormen.

  5. Doe per vierkant 1 el vulling in het midden, druk de vulling een beetje plat en leg op elk vierkant een halve peer.
  6. Bak de vierkanten in het midden van de oven in ca. 20 min goudbruin en serveer ze meteen.

Tips / Opmerkingen

Met slagroom (met een beetje kaneel en suiker gemengd) erop zien de nestjes er extra smakelijk uit op uw feesttafel!