Perzik-maracujataart

      Geen reacties op Perzik-maracujataart

 

Perzik-maracujataart


Recept categorie Gebak, Taart
Porties 8 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram boter
  • 200 gram kermiskokosbiscuit (Brilliant) verkruimeld
  • 10 blaadjes gelatine
  • 4 halve perziken uit klik (Del Monte)
  • 5 dl Friesche Vlag kwarkyoghurt perzik-maracuja pak a 1 liter
  • dl slagroom

Hoe maak ik het klaar?

  1. Per punt 1300 kJ/310 kcal, 6 g eiwit, 20 g vet, 27 g koolhydraten

  2. Smelt de boter op een laag vuur en roer er het koekkruim door.

  3. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (ø 24 cm).

  4. Week de gelatine minimaal 5 minuten in ruim koud water.

  5. Snijd de halve perziken in dunne partjes.

  6. Breng ½ dl van het perziknat (uit het blik) aan de kook en los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op.

  7. Roer het door de kwarkyoghurt.

  8. Klop de slagroom stijf en spatel het door het kwarkyoghurtmengsel.

  9. Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van de taart.

  10. Houd 10 partjes perzik apart voor de garnering en verdeel de rest van de perzikpartjes over het kwarkyoghurtmengsel.

  11. Schenk de rest van het kwarkyoghurtmengsel erover.

  12. Laat de taart in de koelkast in ± 3 uur opstijven.

  13. Verwijder de ring van de vorm en garneer de taart met de rest van de perzik.

  14. Snijd de taart in punten.