Perzik-maracujataart

      Geen reacties op Perzik-maracujataart

 

Perzik-maracujataart


Recept printen
Recept categorie: Gebak/ Taart
Porties: 8 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 100 gram boter
  • 200 gram kermiskokosbiscuit (Brilliant) (verkruimeld)
  • 10 blaadjes gelatine
  • 4 halve perziken uit klik (Del Monte)
  • 5 dl Friesche Vlag kwarkyoghurt perzik-maracuja (pak a 1 liter)
  • dl slagroom

Hoe maak ik het klaar:

  • Per punt 1300 kJ/310 kcal, 6 g eiwit, 20 g vet, 27 g koolhydraten
  • Smelt de boter op een laag vuur en roer er het koekkruim door.
  • Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (ø 24 cm).
  • Week de gelatine minimaal 5 minuten in ruim koud water.
  • Snijd de halve perziken in dunne partjes.
  • Breng ½ dl van het perziknat (uit het blik) aan de kook en los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op.
  • Roer het door de kwarkyoghurt.
  • Klop de slagroom stijf en spatel het door het kwarkyoghurtmengsel.
  • Verdeel de helft van het mengsel over de bodem van de taart.
  • Houd 10 partjes perzik apart voor de garnering en verdeel de rest van de perzikpartjes over het kwarkyoghurtmengsel.
  • Schenk de rest van het kwarkyoghurtmengsel erover.
  • Laat de taart in de koelkast in ± 3 uur opstijven.
  • Verwijder de ring van de vorm en garneer de taart met de rest van de perzik.
  • Snijd de taart in punten.