Pikante mosselsalade

      Geen reacties op Pikante mosselsalade

 

Pikante mosselsalade

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Salades
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 prei
  • 1 liter bouillon (tablet)
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 1 bosje sjalotten
  • 400 gr champignons
  • 2 sinaasappelen
  • 3 el olie
  • 3 el citroensap
  • zout
  • peper
  • suiker
  • 1 el gemengde gehakte kruiden

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de knoflook en de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
  • Breng de bouillon met de wijn aan de kook.
  • Doe de groente en de mosselen in de pan en laat alles circa 10 tot 15
  • minuten koken tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en laat ze
  • afkoelen. Was de sjalotten en maak de champignons schoon. Snijd de
  • sjalotten in fijne ringen en de champignons in dunne plakjes. Schil de
  • sinaasappelen en deel ze in partjes. Verwijder de omringende huid van de
  • partjes. Vang het uitlekkende sap op.
  • Meng de mosselen met de voorbereide ingredienten.
  • Bereid met de olie, het citroensap, het uitgelekte sinaasappelsap, zout,
  • peper en suiker een saus.
  • Schenk de saus over de salade, schep de kruiden erdoor en laat alles
  • ongeveer 30 minuten trekken.