Pilafe me garithes

      Reacties uitgeschakeld voor Pilafe me garithes

 

helaas heeft dit recept nog geen foto
Print

Pilafe me garithes

(Rijst met garnalen)
Categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vis, Zeevruchten
Keuken Griekse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr garnalen
  • 60 gr boter
  • 250 gr tomaten geschild en door de groentezeef gehaald
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • takje rozemarijn
  • 1,25 dl zure room
  • zout
  • peper
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de garnalen en pel ze.
  • Sauteer de ui en de knoflook in de boter.
  • Voeg de tomatenpuree, suiker, rozemarijn, zout, peper en een snufje kaneel
  • toe.
  • Laat het geheel 30 minuten sudderen en haal het mengsel door een zeef.
  • Verhit het weer en voeg de garnalen en de zure room toe.
  • Druk de pilav voor 4 personen in een ringvorm en stort hem op een schaal.
  • Vul het midden met het garnalenmengsel en dien hem meteen op.