Pilav met kip en abrikozen

      Reacties uitgeschakeld voor Pilav met kip en abrikozen

Pilav met kip en abrikozen

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 350 gr langkorrelige rijst
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr gedroogde abrikozen
  • 500 gr kip
  • 75 gr boter
  • 100 gr blanke amandelen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 3/4 liter kippenbouillon (van 11/2 tablet)
  • zout ((versgemalen) peper)
  • 1/4 liter yoghurt ( op kamertemperatuur)
  • 1/2 eetlepel gesnipperde munt
  • 2 eetlepels gesnipperde bladselderij

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water tot het water helder blijft en laat de rijst dan goed uitlekken.
  • Pel en snipper de uien en de knoflookteentjes.
  • Snijd de abrikozen in stukjes en de kipfilet in reepjes van ± 3 cm lang.
  • Verhit 50 gr boter in een braadpan en roerbak de repen kip met de amandelen in ± 3 minuten goudbruin.
  • Schep de kip en de amandelen met een schuimspaan op een bord.
  • Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en roerbak de ui- en knoflooksnippers en de stukjes abrikoos zachtjes ± 3 minuten.
  • Roer de rijst, de kaneel en de shoarmakruiden door het uimengsel en roerbak het geheel zachtjes nog ± 3 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij, breng die aan de kook en laat de rijst, afgedekt, heel zachtjes 15 minuten garen.
  • Roer er dan de kipreepjes en de amandelen door en laat het gerecht, afgedekt, in nog ± 15 minuten gaar worden.
  • Laat de pilav, zonder deksel, op heel laag vuur ± 2 minuten uitdampen en breng hem op smaak met zout en peper.
  • Roer er vlak voor het serveren de yoghurt, munt en selderij door.