Pi‚montese salade

      Reacties uitgeschakeld voor Pi‚montese salade

 

Pi‚montese salade

Recept categorie Salades
Auteur Onbekende auteur

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pluk van een kropje rode sla de mooie blaadjes, breek de harde kern eruit en was en droog de blaadjes.

  2. Verkruimel ± 50 gr gorgonzola (Italiaanse blauwe kaas) en verkruimel 1 hardgekookt ei.

  3. Strooi dit alles over de blaadjes sla.
  4. Roer een vinaigrettesaus van (olijf)olie en citroensap met een klein likje ansjovispasta in plaats van mosterd.

  5. Roer geen zout door de saus, de ansjovis is al zout genoeg.
  6. Wrijf een slabak in met een doorgesneden teentje knoflook, schep de sla erin en schep de saus erover.

  7. Garneer de salade met blokjes gebakken brood en/of zeer dun gesneden paprika.

  8. Wilt u er een extra luxe salade van maken, dan kunt u er nog wat kleine
  9. artisjokhartjes (uit blik) door roeren.

Tips / Opmerkingen

Met kropsla, krulandijvie (fisÈ) of ezelsoren smaakt deze sla ook uitste-
kend.