Pi‚montese salade

      Reacties uitgeschakeld voor Pi‚montese salade

 

Pi‚montese salade

Recept printen
Recept categorie: Salades
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Hoe maak ik het klaar:

  • Pluk van een kropje rode sla de mooie blaadjes, breek de harde kern eruit en was en droog de blaadjes.
  • Verkruimel ± 50 gr gorgonzola (Italiaanse blauwe kaas) en verkruimel 1 hardgekookt ei.
  • Strooi dit alles over de blaadjes sla.
  • Roer een vinaigrettesaus van (olijf)olie en citroensap met een klein likje ansjovispasta in plaats van mosterd.
  • Roer geen zout door de saus, de ansjovis is al zout genoeg.
  • Wrijf een slabak in met een doorgesneden teentje knoflook, schep de sla erin en schep de saus erover.
  • Garneer de salade met blokjes gebakken brood en/of zeer dun gesneden paprika.
  • Wilt u er een extra luxe salade van maken, dan kunt u er nog wat kleine
  • artisjokhartjes (uit blik) door roeren.

Tips / Opmerking

Met kropsla, krulandijvie (fisÈ) of ezelsoren smaakt deze sla ook uitste-
kend.