Pinda koekjes voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Pinda koekjes voor de Kerst

 

Pinda koekjes voor de Kerst

Recept categorie Koek
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Kerst, Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 175 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • geraspte schil van 1 citroen.
  • ½ ei
  • 25 gram geschaafde pinda's of amandelen
  • 25 gram grove suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe bloem, boter, suiker, eidooier en citroenrasp in een kom. 

  2. Snijd de boter fijn.

  3. Kneed het deeg tot een samenhangende massa is ontstaan.

  4. Laat het deeg een half uur rusten op een koele plaats.

  5. Rol het deeg op een met bloem bestoven tafel dun uit. 

  6. Steek er met behulp van een kerstkranssteker koekjes uit.

  7. Leg ze op een bakblik.

  8. Bestrijk ze met ei en strooi er pinda's of amandelen en suiker over.

  9. Bak de koekjes in een vrij warme oven (stand 3 of 4 of 175-200 graden C ) in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.

  10. Plaats het bakblik in het midden van de oven