Pitapuntjes met mediterrane wortelpuree en kruidige notendip

      Geen reacties op Pitapuntjes met mediterrane wortelpuree en kruidige notendip

 

Pitapuntjes met mediterrane wortelpuree en kruidige notendip

Recept categorie Broodjes, Warme hapjes
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 6 pitabroodjes
  • 250 g winterwortel
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 sap van citroen
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • 1 1/2 theelepel gemalen komijn djinten
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g walnoten
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes en in reepjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1/2 theelepel gemalen piment

Hoe maak ik het klaar?

  1. Voor op een echte mezzetafel met zoute nootjes, amandelen en olijven.
  2. Kook voor de wortelpuree 250 g winterwortel in blokjes gaar.
  3. Pureer de gekookte wortel met 1 teen uitgeperste knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) en 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten).

  4. Breng de puree pittig op smaak met zout en versgemalen peper.
  5. Pureer voor de notendip 1 pitabroodje met 100 g walnoten, 1/2 rode paprika in stukjes,
  6. 1 rode peper zonder zaadjes en meng er 2 eetlepels citroensap en 4 eetlepels olijfolie extra virgine door.

  7. Breng de dip op smaak met 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen piment, versgemalen zwarte peper en zout.

  8. Snijd 4-5 pitabroodjes overlangs open, snijd ze in puntjes en bestrijk deze
  9. met olijfolie (met knoflook en chilipeper) en rooster ze onder een hete grill knapperig bruin.
  10. Serveer de dips in schaaltjes op een platte schaal en leg de pitabroodjes eromheen.