Pitapuntjes met mediterrane wortelpuree en kruidige notendip

      Geen reacties op Pitapuntjes met mediterrane wortelpuree en kruidige notendip

 

Pitapuntjes met mediterrane wortelpuree en kruidige notendip

Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ Warme hapjes
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 6 pitabroodjes
  • 250 g winterwortel
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 sap van citroen
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • versgemalen peper
  • 100 g walnoot
  • 1/2 paprika (in stukjes)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes en in reepjes)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 ml olijfolie (extra vierge)
  • 1/2 theelepel gemalen piment

Hoe maak ik het klaar:

  • Voor op een echte mezzetafel met zoute nootjes, amandelen en olijven.
  • Kook voor de wortelpuree 250 g winterwortel in blokjes gaar.
  • Pureer de gekookte wortel met 1 teen uitgeperste knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) en 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten).
  • Breng de puree pittig op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Pureer voor de notendip 1 pitabroodje met 100 g walnoten, 1/2 rode paprika in stukjes,
  • 1 rode peper zonder zaadjes en meng er 2 eetlepels citroensap en 4 eetlepels olijfolie extra virgine door.
  • Breng de dip op smaak met 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen piment, versgemalen zwarte peper en zout.
  • Snijd 4-5 pitabroodjes overlangs open, snijd ze in puntjes en bestrijk deze
  • met olijfolie (met knoflook en chilipeper) en rooster ze onder een hete grill knapperig bruin.
  • Serveer de dips in schaaltjes op een platte schaal en leg de pitabroodjes eromheen.