Pittig gekruide garnalensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Pittig gekruide garnalensoep

Pittig gekruide garnalensoep

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1000 gr rauwe ongepelde garnalen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1,8 liter kippenbouillon tablet
  • 6 fijngesneden stengels citroengras sereh
  • 1 eetlepel Tom Yam pasta zie recept
  • 8 verse limoenblaadjes djeroek poeroet
  • 4-6 kleine rode pepers
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blikje straw mushrooms stro-champignons

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de garnalen en verwijder de zwarte darm; bewaar de koppen en schalen.
  2. Verhit in een wok de olie en bak het garnalenafval rosé.
  3. Breng in een ruime pan de bouillon met het garnalenafval, 1/3 deel van het citroengras en de Tom Yam pasta aan de kook en laat dit ± 15 minuten koken.

  4. Zeef de bouillon, breng hem opnieuw aan de kook met de rest van het citroengras, het limoenblad, de rode pepers, het citroensap, de vissaus, de suiker en de champignons en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.

  5. Kook de garnalen 1-2 minuten mee.