Pittige balletjes in pindasaus a la Sandra uit de slowcooker

      Reacties uitgeschakeld voor Pittige balletjes in pindasaus a la Sandra uit de slowcooker

 

Pittige balletjes in pindasaus a la Sandra uit de slowcooker

voor 4 personen

Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Auteur Sandra Kemna

Wat gaat er in?

  • 1 kilo half om haf gehakt
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gram paneermeel
  • 3 uien voor de boemboe
  • 5 teentjes knoflook voor de boemboe
  • 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd,voor de boemboe
  • 2 eetlepels ketjap manis voor de boemboe
  • 1 eetlepel sojasaus voor de boemboe
  • 1 theelepel djinten voor de boemboe
  • 1 eetlepel tomatenpuree voor de boemboe
  • 1 eetlepel sambal manis voor de boemboe
  • 1 dessertlepel gerookt paprikapoeder voor de boemboe
  • 1 theelepel trassipasta voor de boemboe
  • 1 eetlepel gembersiroop voor de boemboe
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld, voor de boemboe
  • klein scheutje olie

Benodigdheden voor de saus:

  • 1 rode ui klein gesnipperd
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 1 eetlepel Greensweet Stevia brown bruine suiker
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 klein maggiblokje verkruimeld

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten waar boemboe bij staat in een keukenmachine of met een staafmixer tot puree. Dit is je boemboe.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus met elkaar en zet apart.
  3. Meng het losse gehakt voorzichtig met de paneermeel zodat de paneermeel goed verdeeld is door het gehakt en voeg dan pas de geklopte eieren toe. Zet even in de koeling.
  4. Fruit de boemboe in de olie aan tot het meeste vocht eruit is, het moet een beetje een compacte massa worden.
  5. Spreid de boemboe op een bord zodat het snel af kan koelen.
  6. Als de boemboe is afgekoeld, meng je dit met het gehakt (waar het ei en de paneermeel al in zit.
  7. Draai balletjes. (Ik weeg altijd plukjes gehakt af en draai er dan gelijke balletjes van. Dat is handig voor de garing). Ik heb 26 balletjes van 50 gram per stuk gemaakt.
  8. Doe de saus onderin de slowcooker.
  9. Leg de balletjes er bovenop. (het past niet allemaal op de bodem, ik stapel het gewoon voorzichtig op).
  10. Zet de slowcooker 3,5 uur op low. Schep op de helft van de tijd alles heel voorzichtig om.
  11. Eet smakelijk!
  12. Lekker met rijst, satéboontjes, atjar, kroepoek etc.