Pittige gamba’s

      Reacties uitgeschakeld voor Pittige gamba’s

Pittige gamba's

Recept categorie Tapas, Zeevruchten
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. .Maak de knoflook en peper schoon en snijd in stukjes.

  2. Doe het daarna in met een flinke scheut olijfolie en een paar druppels Tabasco in een kom en maak het fijn met de staafmixer.
  3. Kruid de gamba's met verse peper en zout en voeg de gamba's toe aan de marinade.
  4. Goed door roeren en laat de gamba's een kwartiertje marineren.
  5. Snijd intussen wat verse peterselie fijn.
  6. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en verhit deze goed.
  7. Als de pan goed heet is, bak je de gamba's ongeveer 3 minuten per kant.
  8. Voeg de verse peterselie toe.
  9. Besprenkel daarna met een beetje citroensap en serveer ze in een kommetje.