Pittige garnalen / mosselen

      Reacties uitgeschakeld voor Pittige garnalen / mosselen

Pittige garnalen / mosselen

Recept categorie Gourmet, Tapas, Zeevruchten
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • rauwe garnalen ontdooid / mosselen
  • 1 Spaanse peper
  • Chilisaus
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • TIP:
  • Ook heerlijk als gerechtje bij het gourmetten!

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de knoflook schoon.
  2. Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd in grove stukken.
  3. Doe de knoflook, peper, een paar takjes peterselie, een scheut olijfolie en flink wat Chilisaus in de blender en maal alles fijn.
  4. Doe de marinade in een bakje en leg hierin de garnalen/mosselen voor ongeveer 2 uur.
  5. Wok de garnalen/mosselen op middelhoog vuur totdat de marinade begint te karamelliseren.
  6. Serveer de garnalen/mosselen warm en schep er iets van de gekaramelliseerde saus overheen.

Tips / Opmerkingen

Ook heerlijk als gerechtje bij het gourmetten!