Pittige garnalen / mosselen

      Reacties uitgeschakeld voor Pittige garnalen / mosselen
Pittige garnalen-mosselen

Pittige garnalen / mosselen

Print Pin
Categorie: Gourmet, Tapas, Zeevruchten
Keuken: Spaanse keuken
porties: 4
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

  • rauwe garnalen ontdooid / mosselen
  • 1 Spaanse peper
  • Chilisaus
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • TIP:
  • Ook heerlijk als gerechtje bij het gourmetten!

Bereidingswijze

  • Maak de knoflook schoon.
  • Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd in grove stukken.
  • Doe de knoflook, peper, een paar takjes peterselie, een scheut olijfolie en flink wat Chilisaus in de blender en maal alles fijn.
  • Doe de marinade in een bakje en leg hierin de garnalen/mosselen voor ongeveer 2 uur.
  • Wok de garnalen/mosselen op middelhoog vuur totdat de marinade begint te karamelliseren.
  • Serveer de garnalen/mosselen warm en schep er iets van de gekaramelliseerde saus overheen.

Tips / Opmerkingen

Ook heerlijk als gerechtje bij het gourmetten!