Pittige venkel vissoep

      Reacties uitgeschakeld voor Pittige venkel vissoep

Pittige venkel vissoep

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 sjalotje
  • 1 kleine venkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 visbouillontablet
  • 200 gr kabeljauw (filet)
  • 1 eetlepel Pernod (of Ricard)
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak het sjalotje en de venkel schoon en snijd ze fijn.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en de venkel met de sambal en de tomatenpuree even aan.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg 4 dl water en het bouillontablet toe.
  • Kook de groenten in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Snijd de kabeljauw in stukjes, schep die door de soep en warm de soep nog ± 5 minuten zachtjes door tot de vis gaar is.
  • Breng de soep op smaak met Pernod, zout en peper.

Tips / Opmerking

Lekker met stokbrood.