Pittige venkel vissoep

      Reacties uitgeschakeld voor Pittige venkel vissoep

Pittige venkel vissoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 sjalotje
  • 1 kleine venkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 visbouillontablet
  • 200 gr kabeljauw filet
  • 1 eetlepel Pernod of Ricard
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak het sjalotje en de venkel schoon en snijd ze fijn.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en de venkel met de sambal en de tomatenpuree even aan.
  3. Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg 4 dl water en het bouillontablet toe.
  4. Kook de groenten in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Snijd de kabeljauw in stukjes, schep die door de soep en warm de soep nog ± 5 minuten zachtjes door tot de vis gaar is.
  7. Breng de soep op smaak met Pernod, zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood.