Pittige vissoep met mosselen en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Pittige vissoep met mosselen en garnalen

Pittige vissoep met mosselen en garnalen

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 300 gr scholfilet
  • 200 gr gekookte mosselen
  • 100 gr gepelde Noorse garnalen
  • 50 gr boter
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 40 gr bloem
  • 3 tabletten visbouillon
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels verse dille
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snipper de ui.
  2. Plet het teentje knoflook en snijd het ragfijn.
  3. Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes.
  4. Splits de eieren (het wit wordt niet gebruikt).
  5. Dompel de tomaten 10 seconden in heet water en haal de vellen eraf.
  6. Hak de dille heel fijn.
  7. Spoel de vis, mosselen en garnalen onder stromend koud water.
  8. Snijd de vis in smalle reepjes en kijk de mosselen en garnalen op ongerechtigheden na.

  9. Verhit de boter in een pan met dikke bodem, fruit de ui 3 minuten en voeg dan de Spaanse peper en de knoflook toe.

  10. Roer alles goed door elkaar en strooi er de kerrie en de kurkuma over.
  11. Roer alles opnieuw krachtig door elkaar, voeg de bloem toe en blijf roeren tot een gladde massa is verkregen.

  12. Schenk er, onder voortdurend roeren, 1/2 liter koud water bij en blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen en de soep licht is gebonden.

  13. Laat de soep nu 8 minuten koken, los er dan de bouillontabletten in op en houd de soep tegen de kook aan.

  14. Klop intussen de eierdooiers en de room goed door elkaar en roer er 4 eetlepels hete soep door.

  15. Schep de vis, mosselen en garnalen door de soep, schenk er na 2 minuten
  16. het ei-roommengsel bij en voeg de tomaatblokjes toe.
  17. Laat de soep nog 1 minuut koken, blijf roeren en neem daarna de pan van het vuur.

  18. Blij nog 20-30 seconden in de soep roeren.
  19. Voeg zout naar smaak toe.