Pittige vissoep met mosselen en garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Pittige vissoep met mosselen en garnalen

Pittige vissoep met mosselen en garnalen

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 300 gr scholfilet
  • 200 gr gekookte mosselen
  • 100 gr gepelde Noorse garnalen
  • 50 gr boter
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 40 gr bloem
  • 3 tabletten visbouillon
  • 2 ei
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels verse dille
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de ui.
  • Plet het teentje knoflook en snijd het ragfijn.
  • Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes.
  • Splits de eieren (het wit wordt niet gebruikt).
  • Dompel de tomaten 10 seconden in heet water en haal de vellen eraf.
  • Hak de dille heel fijn.
  • Spoel de vis, mosselen en garnalen onder stromend koud water.
  • Snijd de vis in smalle reepjes en kijk de mosselen en garnalen op ongerechtigheden na.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem, fruit de ui 3 minuten en voeg dan de Spaanse peper en de knoflook toe.
  • Roer alles goed door elkaar en strooi er de kerrie en de kurkuma over.
  • Roer alles opnieuw krachtig door elkaar, voeg de bloem toe en blijf roeren tot een gladde massa is verkregen.
  • Schenk er, onder voortdurend roeren, 1/2 liter koud water bij en blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen en de soep licht is gebonden.
  • Laat de soep nu 8 minuten koken, los er dan de bouillontabletten in op en houd de soep tegen de kook aan.
  • Klop intussen de eierdooiers en de room goed door elkaar en roer er 4 eetlepels hete soep door.
  • Schep de vis, mosselen en garnalen door de soep, schenk er na 2 minuten
  • het ei-roommengsel bij en voeg de tomaatblokjes toe.
  • Laat de soep nog 1 minuut koken, blijf roeren en neem daarna de pan van het vuur.
  • Blij nog 20-30 seconden in de soep roeren.
  • Voeg zout naar smaak toe.