Pizza ala Pauline

      Reacties uitgeschakeld voor Pizza ala Pauline

 

Pizza ala Pauline

Recept categorie Pizza
Keuken: Italiaanse
Totaal tijd 15 minuten
Porties 2
Auteur Pauline van Hattum

Wat gaat er in?

  • 450 GR tarwebloem gezeefd
  • 250 gr lauw water
  • 7 GR gist
  • 3 EL olijfolie
  • 1 TL suiker
  • 1 TL zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. doe de suiker in je beslagkom.
  2. Doe er het meel bovenop.
  3. Maak een kuiltje in het mee en doe daar de gist in.
  4. Maak met een beetje van het water een papje van de gist.
  5. Laat dit 8 minuten staan.
  6. Begin dan te kneden en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  7. Kneed het deeg voor 8 minuten stevig door.
  8. Doe het deeg in een zip zakje en stop het 15 min in de vriezer.
  9. Leg het daarna in de koeling tot je het gaat gebruiken.
  10. Laat een paar minuten op temperatuur komen en rol dan uit tot 2 pizza's.
  11. Beleg de pizza naar keuze.
  12. bak de pizza voor ongeveer 18 minuten op 220 graden.