Pizza met appel en gorgonzola

      Geen reacties op Pizza met appel en gorgonzola

 

Pizza met appel en gorgonzola

Pizza met appel en gorgonzola

Print Pin
Categorie: Gerecht met fruit, Pizza
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g. Alternatief: Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g
  • 1 appel gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 200 g gorgonzola in stukjes gebrokkeld
  • 1/2 bol mozzarella in stukjes
  • 1 el honing
  • 1 takje verse rozemarijn grof gehakt
  • een paar walnoten ter garnering

Bereidingswijze

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
  • De appel dakpansgewijs over de bodem verdelen. Laat het niet te veel overlappen. De pizza met gorgonzola en mozzarella beleggen. Daarna met rozemarijn bestrooien.
  • Onderin de oven in 15-20 min. goudbruin bakken.
  • Na het bakken met de honing bedruipen en in de 'gewenste' vorm snijden.