Pizza met appel en gorgonzola

      Geen reacties op Pizza met appel en gorgonzola

 

Pizza met appel en gorgonzola

Recept categorie Gerecht met fruit, Pizza
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g. Alternatief: Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g
  • 1 appel gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 200 g gorgonzola in stukjes gebrokkeld
  • 1/2 bol mozzarella in stukjes
  • 1 el honing
  • 1 takje verse rozemarijn grof gehakt
  • een paar walnoten ter garnering

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pizza met appel en gorgonzola
  2. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
  3. De appel dakpansgewijs over de bodem verdelen. Laat het niet te veel overlappen. De pizza met gorgonzola en mozzarella beleggen. Daarna met rozemarijn bestrooien.
  4. Onderin de oven in 15-20 min. goudbruin bakken.
  5. Na het bakken met de honing bedruipen en in de 'gewenste' vorm snijden.