Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas

      Geen reacties op Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas

 

Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas

Bron: De Hippe Vegetariër
Print
Categorie: Pizza
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 2 aubergines in plakjes gesneden
  • 75 g verse zachte geitenkaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • Voor de pesto
  • 150 g boerenkool
  • 50 g walnoten
  • 60 ml Olijfolie
  • 1 citroen het sap
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.
  • Bak het uitgerolde deeg voor 8 minuten tot de randjes iets bruin beginnen te kleuren en laat afkoelen.
  • Maak de pesto door alle ingrediënten bij elkaar te gooien in een blender en te malen tot het een pesto-substantie heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de plakken aubergine onder de gril in de oven of in een pan tot ze goudbruin kleuren.
  • Besmeer het pizzadeeg gelijkmatig met de boerenkool-pesto. Verdeel daarna de aubergine plakken erover, kruimel de geitenkaas eroverheen en maak af met pijnboompitten.
  • Bak de pizza in ca. 10 min. goudbruin en gaar.