Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas

      Geen reacties op Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas

 

Pizza met boerenkoolpesto, aubergine en geitenkaas

Bron: De Hippe Vegetariër
Recept categorie Pizza
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 2 aubergines in plakjes gesneden
  • 75 g verse zachte geitenkaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • Voor de pesto
  • 150 g boerenkool
  • 50 g walnoten
  • 60 ml Olijfolie
  • 1 citroen het sap
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen.
  2. Bak het uitgerolde deeg voor 8 minuten tot de randjes iets bruin beginnen te kleuren en laat afkoelen.
  3. Maak de pesto door alle ingrediënten bij elkaar te gooien in een blender en te malen tot het een pesto-substantie heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Gril de plakken aubergine onder de gril in de oven of in een pan tot ze goudbruin kleuren.
  5. Besmeer het pizzadeeg gelijkmatig met de boerenkool-pesto. Verdeel daarna de aubergine plakken erover, kruimel de geitenkaas eroverheen en maak af met pijnboompitten.
  6. Bak de pizza in ca. 10 min. goudbruin en gaar.