Pizza met gestoofde ui en geitenkaas

      Geen reacties op Pizza met gestoofde ui en geitenkaas

 

Pizza met gestoofde ui en geitenkaas

Print
Categorie: Pizza
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g Alternatief: Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 500 g rode uien in halve ringen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el azijn balsamico
  • Peper versgemalen
  • 5 takjes verse tijm blaadjes eraf geritst
  • 1 el pijnboompitten
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 el Olijfolie

Bereidingswijze

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
  • De uien fruiten in olie in een grote koekenpan. Afblussen met de balsamicoazijn en de bastersuiker, wat peper en de tijm toevoegen. De uien in 20 min. gaar stoven.
  • De uien over de pizzabodem verdelen en bestrooien met pijnboompitten. Daarna de geitenkaas over de pizza verdelen.
  • Onderin de oven in 15-20 min. goudbruin bakken.
  • Na het bakken in de 'gewenste' vorm snijden.