Pizza met gestoofde ui en geitenkaas

      Geen reacties op Pizza met gestoofde ui en geitenkaas

 

Pizza met gestoofde ui en geitenkaas

Recept categorie Pizza
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g Alternatief: Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 500 g rode uien in halve ringen
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el azijn balsamico
  • Peper versgemalen
  • 5 takjes verse tijm blaadjes eraf geritst
  • 1 el pijnboompitten
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 el Olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken. Het deeg met het meegerolde bakpapier direct op het bakblik uitrollen.
  2. De uien fruiten in olie in een grote koekenpan. Afblussen met de balsamicoazijn en de bastersuiker, wat peper en de tijm toevoegen. De uien in 20 min. gaar stoven.
  3. De uien over de pizzabodem verdelen en bestrooien met pijnboompitten. Daarna de geitenkaas over de pizza verdelen.
  4. Onderin de oven in 15-20 min. goudbruin bakken.
  5. Na het bakken in de 'gewenste' vorm snijden.