Pizza quattro stagioni

      Geen reacties op Pizza quattro stagioni

 

Pizza quattro stagioni

Recept categorie Pizza
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
  • zelfgemaakte pizzasaus of uit een potje
  • 3-4 champignons in plakjes
  • 1/4 bol mozzarella in stukken gescheurd
  • 1 takje verse oregano
  • 1 Een handje rucola om te garneren
  • 2-3 plakken parmaham
  • 1/2 rode paprika in grove stukken
  • 5 cherrytomaten gehalveerd
  • 3 plakken salami
  • 3 artisjokharten in kwarten gesneden
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  2. Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen.
  3. Bestrijk de het deeg met de zelfgemaakte pizzasaus. Verdeel het beleg van de pizza in 4 delen.
  4. Beleg 1 deel met de champignons, mozzarella en oregano.
  5. Beleg 1 deel met de paprika en de cherry tomaten. Garneer met wat zout en peper.
  6. Beleg 1 deel met de salami en de artisjokharten. Garneer met wat peper.
  7. Houd 1 deel over met alleen saus. (indien gewenst kun je hier ook nog wat mozzarella op leggen)
  8. Bak de pizza onderin de oven in 15-20 min. goudbruin.
  9. Beleg het deel met alleen saus met de parmaham en de rucola.

Recept Video